Πορεία του καιρού για τις επόμενες 15 ημέρες. Ρεσιτάλ νοτιάδων και πολλών βροχών με τάση χειμωνιάτικη!!

Ανάλυση δεδομένων για την πορεία του καιρού τις επόμενες 15 ημέρες στη χώρα.

 4-5 Δεκεμβρίου 2020

 58% για τοπικές μπόρες στο Ιόνιο, τα ηπειρώτικα και στη συνέχεια και στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο.  Ελάχιστα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

 26% για τοπικά φαινόμενα στο Ιόνιο καθώς και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη.

 16% για τοπικές μπόρες σε όλη σχεδόν τη χώρα με πορεία από τα δυτικά προς τα ανατολικά.

Χιονοπτώσεις μόνο σε πολύ μεγάλα υψόμετρα λόγω των νοτιάδων και της ανόδου της θερμοκρασίας.

++++++++++++++++++++++++++++++++++

6-8 Δεκεμβρίου 2020

66% αξιόλογα φαινόμενα στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια και ανατολικά Αιγαίο. Λιγότερα φαινόμενα στις περιοχές, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της ανατολικής Πελοποννήσου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

20% αξιόλογα φαινόμενα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

14% αξιόλογα φαινόμενα σε όλη τη χώρα κατά τόπους έντονα στα δυτικά και βόρεια τμήματα.

Χιονοπτώσεις σε πολύ μεγάλα υψόμετρα λόγω των νοτιάδων και της υψηλής θερμοκρασίας.

++++++++++++++++++++++++++++++++++

9-11 Δεκεμβρίου 2020.

42% αξιόλογα φαινόμενα στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας στα δυτικά τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο κατά τόπους ισχυρά.

50% αξιόλογα φαινόμενα στο Ιόνιο τα δυτικά ηπειρώτικα τη βόρεια Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο. Λιγότερα φαινόμενα από τη Θεσσαλία και νοτιότερα.

8% αξιόλογα φαινόμενα μόνο στο Ιόνιο και τα νότια ηπειρωτικά τμήματα.

Χιονοπτώσεις μόνο σε μεγάλα υψόμετρα της δυτικής και Βόρειας χώρας λόγω των υψηλών θερμοκρασιών.

++++++++++++++++++++++++++++++++++

12-16 Δεκεμβρίου 2020.

40% για κακοκαιρία 12 με 14 Δεκεμβρίου και έντονα φαινόμενα στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρώτικα, τη βόρεια Ελλάδα και πιθανόν το ανατολικό Αιγαίο. Αξιόλογες βροχές και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές αλλά όχι έντονες. Χιονοπτώσεις μόνο στα βουνά λόγω υψηλών θερμοκρασιών.

35% αξιόλογα φαινόμενα όλη την περίοδο στα δυτικά και βόρεια τμήματα και πιθανόν και στο ανατολικό Αιγαίο. Λιγότερα τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μόνο στα βουνά λόγω υψηλών θερμοκρασιών

25% κακοκαιρία διαρκείας πρώτα στα δυτικά της χώρας και στη συνέχεια και έντονα στο ανατολικό κομμάτι αυτής με πάρα πολλές βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη σε όλο το Αιγαίο. Το βαρομετρικό χαμηλό σε αυτή την περίπτωση για πρώτη φορά θα ισχυροποιηθεί στην περιοχή του ανατολικού Αιγαίου και όχι στα δυτικά της χώρας μας. Χιονοπτώσεις αρχικά στα ορεινά και στη συνέχεια και σε πεδινά /ημιορεινά τμήματα της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, της ανατολικής Στερεάς, και της Θράκης λόγω των ισχυρών βοριάδων και της πτώσης της θερμοκρασίας σε χαμηλά επίπεδα.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Φαίνεται λοιπόν ότι ο άστατος καιρός κατά διαστήματα καιρός θα συνεχιστεί εως τα μέσα του μήνα τουλάχιστον με περισσότερα φαινόμενα στη δυτική και βόρεια χώρα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Φαίνεται πάντως και από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα να βρέχει κατά διαστήματα ποτιστικά και να συγκεντρώνονται αρκετά χιλιοστά έως και τα μέσα του μήνα. Χιονοπτώσεις μόνο στα βουνά σε μεγάλα υψόμετρα και αυτά μόνο της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης λόγω των νοτίων ανέμων. Ανοίγει ένα μικρό παράθυρο από τα μέσα του μήνα και μετά για χιονοπτώσεις σε χαμηλότερα υψόμετρα και επαναφορά των βοριάδων.Το ποσοστό αυτό βέβαια όπως φαίνεται και στην παραπάνω ανάλυση είναι πολύ μικρό και απέχουμε πάρα πολύ για να μιλάμε για τάση.

Μπείτε στην ομαδα μας στο fb

Πατήστε ” μου αρέσει”  στη σελίδα μας στο Facebook για όλα τα τελευταία καιρικά νέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *