Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 30/11-2/12/2020 (+χάρτης βροχής)

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020.

 Προβλέπονται νεφώσεις σε όλη τη χώρα με τοπικές βροχές στα πεδινά τμήματα και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στο νότιο Ιόνιο και το νότιο Αιγαίου. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν νωρίς το πρωί στα ορεινά της Φλώρινας, της Καστοριάς και της Κοζάνης πάνω από τα 900-1100 μέτρα και μετά το μεσημέρι στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία πάνω από τα 500 με 800 μέτρα.  Στα βόρεια του Έβρου είναι πιθανόν αργά το βράδυ να χιονίσει και στα πεδινά τμήματα  με μηδενικό υψόμετρο. Τα φαινόμενα γρήγορα στα ηπειρωτικά τμήματα και το Ιόνιο θα σταματήσουν ενώ στο ανατολικό τμήμα της χώρας θα συνεχιστούν μέχρι αργά το βράδυ.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Θερμαϊκό και το βόρειο Αιγαίο από βορειοδυτικές έως βορειοανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 και πιθανόν και 8 μποφόρ και σταδιακά βοριάδες θα επικρατήσουν έως και το βράδυ σε όλο το Ιόνιο αλλά και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο. Στην περιοχή του βόρειου Αιγαίου αργά το βράδυ οι άνεμοι θα φτάσουν τα 9 και πιθανόν οι ριπές και τα 10 μποφόρ.

 Θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας χώρας από -1 έως 13 βαθμούς ενώ στα δυτικά και νότια τμήματα θα φτάσει τοπικά και τους 18 με 19 αντίθετα στη Θράκη δεν θα ξεπεράσει τους 9.

Θεσσαλία: προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές ασθενείς βροχές τις πρωινές ώρες και πιθανόν και τις βραδινές. Κατά μέσο όρο θα πέσουν 1 με 5 χιλιοστά βροχής στις περισσότερες περιοχές εκτός από τις Σποράδες όπου ίσως να έχουμε πιο αξιόλογες βροχές.

 Λάρισα: προβλέπεται με νεφώσεις με τοπικές βροχές έως το μεσημέρι ενώ υπάρχει πιθανότητα και το βράδυ να βρέξει εκ νέου ασθενούς.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ασθενείς στα πεδινά βορειοανατολικοι 2 με 4 μποφόρ από το μεσημέρι και μετά ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί 6 με 7 στρεφόμενοι το βράδυ σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση και στις Σποράδες μποφόρ ανατολικοί 6 με 7 και πιθανόν αργά το βράδυ και 8 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 7 με 12°C

 Τρίκαλα 7 με 13°C

 Καρδίτσα 7 με 13°C

 Βόλος 8 με 13°C

 Καλαμπάκα 8 με 13°C

 Ελασσόνα 7 με 12°C

 Φάρσαλα 8 με 12°C

 Αγιά 8 με 11°C

 Σποράδες 11 με 14°C

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020.

 Προβλέπεται στη Θεσσαλία, τη Χαλκιδική, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, στην ανατολική Μακεδονία, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αρχικά τοπικές νεφώσεις με τοπικές βροχές ασθενούς έντασης περισσότερες στη βόρεια Κρήτη τις Σποράδες και την ανατολική Εύβοια. Λίγες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βουνά της Μαγνησίας και της ανατολικής Στερεάς πάνω από τα 1.000 με 1.200 μέτρα κατά μέσο όρο.  Τα φαινόμενα και σε αυτές τις περιοχές έως το βράδυ θα εξασθενήσουν σημαντικά.  Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά από το απόγευμα και μετά και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγα σποραδικά φαινόμενα στη δυτική και νότια Πελοπόννησο και πιθανόν στην περιοχή της Κέρκυρας άνευ σημασίας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στο Αιγαίο 8 μποφόρ και στο Ιόνιο 6 με σταδιακή εξασθένηση έως και το βράδυ στα 2 με 3 στο Ιόνιο και στα 5 με 6 στο Αιγαίο.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από -4 έως 11 βαθμούς ενώ στα δυτικά και νότια τμήματα της χώρας θα φτάσει τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Σε τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και τις Θράκης η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας και στις Σποράδες έως και τις μεσημεριανές ώρες ενώ από κει και μετά ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί.

 Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με μικρά διαλείμματα ηλιοφάνειας κυρίως από το απόγευμα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στα παραθαλάσσια τμήματα βόρειο δυτικοί 5 με 6  και στις Σποράδες βορειοανατολικοι 6 με 7 αλλά σταδιακά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν σημαντικά και θα στραφούν σε ανατολικούς 3 με 4 μποφόρ ενώ στα πεδινά οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί 3 με 4 και στη συνέχεια θα καταστούν ασθενείς.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 5 με 10°C

 Τρίκαλα 6 με 9°C

 Καρδίτσα 6 με 9°C

 Βόλος 7 με 9°C

 Καλαμπάκα 3 με 8°C

 Ελασσόνα 3 με 7°C

 Φάρσαλα 4 με 8°C

 Αγιά  3 με 8°C

 Σποράδες 7 με 10°C

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2020.

 Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με αρκετή ηλιοφάνεια στα ανατολικά τμήματα και το Αιγαίο και τοπικές νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα επεκταθούν έως αργά το βράδυ στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα τμήματα. Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα αρχίσουν από τις πρωινές ώρες να εκδηλώνονται στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και σταδιακά προς τις μεσημεριανές ώρες και σε τμήματα της δυτικής Μακεδονίας, της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς Ελλάδας, της δυτικής Κρήτης και της κεντρικής Πελοποννήσου. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Θεσσαλίας πάνω από τα 900 με 1.300 μέτρα τα οποία σταδιακά αργότερα θα περιοριστούν σε μεγαλύτερα υψόμετρα. Για τα ημιορεινά τμήματα της Φλώρινας(700m) υπάρχει πιθανότητα να σημειωθεί παγωμένη βροχή τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες μετατρεπόμενη σε ασθενείς βροχές αργότερα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 3-4 και μετά το μεσημέρι 6 με 7 μποφόρ και πιθανόν στα βόρεια το βράδυ και 8 και στο Αιγαίο ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και αργότερα στα βόρεια μέχρι 5 μποφόρ.

  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από -2 έως 12 ενώ στα δυτικά και νότια τμήματα θα φτάσει κατά τόπους τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη όπου θα σημειωθούν όπως είπαμε κατά τόπους και λίγες χιονοπτώσεις η μέγιστη δεν θα ξεπεράσει τους 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές και θα σημειωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα λίγες ασθενείς βροχές κυρίως στα ορεινά τμήματα της Πίνδου τα παραθαλάσσια του νομού Λάρισας και Μαγνησίας και πιθανόν και σε κάποια πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων, Καρδίτσας, Καλαμπάκας και Ελασσόνας έως αργά το βράδυ.  Λίγα χιόνια ή παγωμένη βροχή θα σημειωθεί στα βουνά της Πίνδου κυρίως τις μεσημεριανές ώρες,

 Λάρισα: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας που αργότερα Θα αυξηθούν και υπάρχει μικρή πιθανότητα το απόγευμα για πρόσκαιρη ασθενή βροχή.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά ασθενείς και αργότερα ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα παραθαλάσσια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και αργά το βράδυ πιθανόν για λίγο και 5 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 6 με 12°C

 Τρίκαλα 6 με 10°C

 Καρδίτσα 6 με 11°C

 Βόλος 8 με 10°C

 Καλαμπάκα 4 με 8°C

 Ελασσόνα 5 με 8°C

 Αγιά 5 με 10°C

 Σποράδες 8 με 13°C

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

Ιδιοκτήτης του νέου πανελλαδικού καιρικού site με κέντρο τη Λάρισα.

weathergroup.gr

Μπείτε στην ομαδα μας στο fb

Πατήστε ” μου αρέσει”  στη σελίδα μας στο Facebook για όλα τα τελευταία καιρικά νέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *