15 ήμερη τάση με βάση τα βραδινά στοιχεία της 25ης Νοέμβρη.

Συγκεντρωτική ανάλυση βραδινών προγνωστικών στοιχείων.

 30 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου.

 Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου θα δημιουργηθούν των δύο βαρομετρικά χαμηλά που θα επηρεάσουν την χώρα.

 75% πιθανότητα για αξιόλογες βροχές σε όλη τη χώρα. Πιθανότητα να εκδηλωθούν αξιόλογες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου της Μακεδονίας της Θεσσαλίας με πιθανότητα στη Δυτική Μακεδονία τα χιόνια να κατέβουν έως τις οι πεδινές περιοχές.

 15% πιθανότητα για αξιόλογα φαινόμενα στα νησιά του Ιονίου, τη Δυτική Ηπειρωτική χώρα, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, τη Χαλκιδική, την Ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα. Χιονοπτώσεις στα βουνά της βόρειας Ελλάδας.

 10% πιθανότητα οι αξιόλογες βροχές στο Ιόνιο τη Δυτική Ηπειρωτική χώρα την Ανατολική Θεσσαλία και την κεντρική Μακεδονία και  λιγότερο στην υπόλοιπη χώρα. Χιονοπτώσεις στα βουνά της βόρειας Ελλάδας.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

3 με 5 Δεκεμβρίου.

35% πιθανότητα  για αξιόλογα φαινόμενα στο Ιόνιο τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα την Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονοπτώσεις στα ορεινά τμήματα κατά τόπους πιο πυκνές της Ηπείρου της Μακεδονίας και της Θράκης.

55% πιθανότητα  για αξιόλογα φαινόμενα στο  Ιόνιο και όλη την Ηπειρωτική χώρα και κατά τόπους και στο ανατολικό και Νότιο Αιγαίο. Αρκετά σημαντική πιθανότητα για πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Θεσσαλίας Μακεδονίας και της Θράκης (ημιορεινό τμήμα είναι κατά μέσο όρο περιοχές με 500 – 800 μέτρα υψόμετρο)

10% πιθανότητα για αξιόλογα φαινόμενα σε όλη τη χώρα εκτός από τη Βόρεια Ελλάδα. Χιονοπτώσεις και σε πεδινά τμήματα της Θεσσαλίας της Μακεδονίας της Θράκης και της Ηπείρου.

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

6 με 10 Δεκεμβρίου.

80 με 100% πιθανότητα για ανάπτυξη βαρομετρικού χαμηλού από τις 8 του μήνα και μετά με αξιόλογα φαινόμενα ίσως και επικίνδυνα στη Δυτική Ελλάδα μεταφερόμενα σταδιακά και στην υπόλοιπη Ηπειρωτική Ελλάδα και το Βόρειο Αιγαίο. Πιθανότητα χιονοπτώσεων υπάρχει μόνο για τα βουνά της βόρειας Ελλάδας.

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Φαίνεται να κλειδώνει αυτό που λέμε εδώ και πολλές μέρες μία μεγάλη κακοκαιρία στο τέλος του μήνα και στις αρχές του νέου με αρκετές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα ενώ άνοιξε και το παράθυρο να σημειωθούν και αρκετά χιόνια στα βουνά από τη Θεσσαλία και βορειότερα.

Επίσης φαίνονται σημαντικές πιθανότητες ο άστατος και βροχερός καιρός να συνεχιστεί έως και τις 10 Δεκεμβρίου κατά περιόδους στη χώρα όπως βλέπετε και στην ανάλυση των ensembles παραπάνω.

ΠΗΓΗ: WEATHER.US

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

Ιδιοκτήτης του νέου πανελλαδικού καιρικού site με κέντρο τη Λάρισα.

weathergroup.gr

Μπείτε στην ομαδα μας στο fb

Πατήστε ” μου αρέσει”  στη σελίδα μας στο Facebook για όλα τα τελευταία καιρικά νέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *