Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 26-29/11/2020 (+χάρτης βροχής)

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020.

 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές ομίχλες νωρίς το πρωί σε πεδινές περιοχές μακριά από τη θάλασσα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.  Γρήγορα όμως αυτές θα διαλυθούν και θα  σημειωθεί ηλιοφάνεια. Λίγες τοπικές νεφώσεις θα υπάρχουν μόνο στις Σποράδες το κεντρικό και νότιο Αιγαίο την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα  άνευ σημασίας.  Ελαφρύς παγετός θα σημειωθεί  σε τμήματα της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ.

  Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση και μεταβλητοί ασθενείς 2 μποφόρ στις υπόλοιπες περιοχές και το Ιόνιο.

 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από -2 έως 15 και τοπικά στα δυτικά και νότια τμήματα 18 με 20 βαθμούς Κελσίου

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο το πρωί στο εσωτερικό της πεδιάδας υπάρχει πιθανότητα για σύντομες ομίχλες. Λίγες αραιές νεφώσεις θα υπάρχουν κυρίως το πρωί στις Σποράδες. Ελαφρύς παγετός είναι πιθανόν να σημειωθεί στην ύπαιθρο μακριά από τη θάλασσα νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ.

 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και περιορισμένη ορατότητα νωρίς το πρωί.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε 

 Λάρισα – 2 με 14°C

 Τρίκαλα – 1 με 14°C

 Καρδίτσα -2 με 14°C

 Βόλος 5 με 15°C

 Καλαμπάκα 0 με 14°C

 Ελασσόνα -1 με 13°C

 Φάρσαλα -2 με 14°C

 Αγιά -1 με 13°C

 Σποράδες 10 με 15°C

————————————————————————–

Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020.

 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με λίγες ομίχλες νωρίς το πρωί σε πεδινές περιοχές μακριά από τη θάλασσα ενώ μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που στο Ιόνιο και τα δυτικά τμήματα αργά το βράδυ θα πυκνώσουν αλλά δεν θα σημειωθούν φαινόμενα.  Κατά τόπους παγετός το πρωί σε τμήματα της Ηπείρου της Θεσσαλίας της Μακεδονίας και της Θράκης μακριά από τη θάλασσα.

  Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και αργότερα 5 στο Ιόνιο και 3-4 στο Αιγαίο.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από -2 έως 15 ενώ στα δυτικά και νότια θα φτάσει τοπικά και τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά. Ελαφρύς παγετός θα σημειωθεί στην ύπαιθρο μακριά από τη θάλασσα νωρίς το πρωί ενώ υπάρχει και πιθανότητα για λίγες τοπικές ομίχλες.

 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας λίγες αραιές νεφώσεις μετά το μεσημέρι και περιορισμένη ορατότητα μόνο το πρωί.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα -2 με 14°C

 Τρίκαλα – 1 με 14°C

 Καρδίτσα -2 με 14°C

 Βόλος 4 με 14°C

 Καλαμπάκα 0 με 14°C

 Ελασσόνα -1 με 14°C

 Φάρσαλα -2 με  14°C

 Αγιά 0 με 14°C

 Σποράδες 9 με 14°C

————————————————————————

Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020.

 Προβλέπεται στο Ιόνιο τα Ηπειρώτικα και μετά το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις που θα αυξηθούν και σταδιακά θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τα δυτικά τμήματα της χώρας ενώ στα θαλάσσια θα σημειωθούν και καταιγίδες. Το μεσημέρι και το απόγευμα σποραδικές μπόρες και βροχές θα σημειωθούν και στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας αλλά θα είναι σύντομες. Πιο αξιόλογα τα φαινόμενα θα είναι στις θαλάσσιες περιοχές ενώ στα ηπειρωτικά τμήματα θα είναι  ποτιστικές. Μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας αλλά τα φαινόμενα θα συνεχίσουν να είναι αξιόλογα στη δυτική και νότια Πελοπόννησο στην ανατολική Πελοπόννησο την ανατολική Μακεδονία τη Θράκη τη Χαλκιδική και τα νησιά του ανατολικού και νοτίου Αιγαίου εκτός από την Κρήτη. Λίγες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε μεγάλα υψόμετρα της Ηπείρου της Δυτικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας πάνω από τα 1.600 με 1900 μέτρα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 6 με 7 και πιθανόν στα βόρεια και 8 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ και στο Αιγαίο νοτιοανατολικοί 5 με 6 και πιθανόν το απόγευμα στα βόρεια και 7 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία σε σχεδόν κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 0 έως 17 στα ανατολικά και νότια τμήματα  ενώ στη δυτική χώρα με την περισσότερη συννεφιά δεν θα ξεπεράσει τους 12 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία:  Προβλέπεται συννεφιά που θα δώσει τοπικές βροχές οι οποίες θα είναι περισσότερες στα βουνά των Τρικάλων της Καρδίτσας και αργότερα στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας Μαγνησίας και στις Σποράδες.  Αργά το απόγευμα προς το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί στα πεδινά τμήματα. Γενικά αναμένονται 1 με 4 χιλιοστά βροχής στα πεδινά και 5 με 10 χιλιοστά βροχής στα ορεινά και παραθαλάσσια τμήματα.

 Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα για σύντομες βροχές.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 2 με 13°C

 Τρίκαλα  2 με 12°C

 Καρδίτσα 2 με 12°C

 Βόλος 7 με 13°C

 Καλαμπάκα 2 με 10°C

 Ελασσόνα 2 με 12°C

 Φάρσαλα 2 με 12°C

 Αγιά 2 με 12°C

 Σποράδες  9 με 16°C

ΠΗΓΗ WEATHER.US

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

Ιδιοκτήτης του νέου πανελλαδικού καιρικού site με κέντρο τη Λάρισα.

weathergroup.gr

Μπείτε στην ομαδα μας στο fb

Πατήστε ” μου αρέσει”  στη σελίδα μας στο Facebook για όλα τα τελευταία καιρικά νέα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *