Τάση καιρού για το επόμενο 15νθήμερο.

Η δεύτερη διαταραχή που περιμέναμε δίνει αυτά τα λίγα φαινόμενα σήμερα στη χώρα είτε με τη μορφή βροχής είτε με τη μορφή χιονιού στα ορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

 Το βασικό κομμάτι όμως της κακοκαιρίας βρίσκεται στα ανοιχτά του Ιονίου όπως βλέπετε από τον ανιχνευτή ηλεκτρικών εκκενώσεων Λάρισας και δεν αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα μας περαιτέρω. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες πέφτουν στα θαλάσσια τμήματα ουσιαστικά της κεντρικής Μεσογείου. Σπάνιο φαινόμενο δύο βαρομετρικά χαμηλά ένα στις 18 του μήνα και ένα σήμερα να αναπτύσσονται στην κεντρική Μεσόγειο και τελικά να παραμένουν εκεί και διαλυόμενα προς τα βόρεια της Αφρικής.

ΤΑΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 

Στα τελευταία στοιχεία που πήραμε τις βραδινές ώρες από τα προγνωστικά μοντέλα και αναλύσαμε έχουμε τις εξής παρατηρήσεις:

1) Παραμένει το έντονο καιρικό ενδιαφέρον για τις 29 και 30  Νοεμβρίου με ποσοστό πάνω από 90% θα αναπτυχθεί βαρομετρικό χαμηλό δυτικά της χώρας μας.  Από κει και πέρα υπάρχει ένα 50% να επηρεάσει μόνο τη Δυτική Ελλάδα με αξιόλογα φαινόμενα ενώ υπάρχει και ένα άλλο 50% που δίνει κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού οπως θέλουμε από δυτικά προς τα ανατολικά με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος της χώρας να δεχθεί αξιόλογες βροχές τις καταιγίδες.  Δίκοπο μαχαίρι μέχρι στιγμής τα στοιχεία οπότε αναμένουμε τις επόμενες μέρες.

2)  Παραμένει σημαντικό το ενδιαφέρον και για τις αρχές του νέου μήνα στο διάστημα 2 με 6 Δεκεμβρίου αφού μέσα σε αυτό το πενθήμερο φαίνεται η δημιουργία τουλάχιστον 1-2 βαρομετρικών χαμηλών στα δυτικά της χώρας μας ωστε να σπάσει ο αντικυκλωνας και να δώσει και νέες πολυπόθητες βροχές σε μεγάλο μέρος της χώρας. 

3) Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα για τις επόμενες 10 με 15 μέρες δεν φαίνεται κάποια έντονη ψυχρή εισβολή στη χώρα μας. Οταν μιλάω για έντονη ψυχρή εισβολή μιλάω για χειμωνιάτικη ψυχρή εισβολή και όχι αυτά τα ρηχά μπασίματα κρύο αέρα που έχουμε όπως τη σημερινή ημέρα.

Μείνετε συντονισμένοι αφού οι προγνωστες του site βρίσκονται σε εγρήγορση και θα σας ενημερώσουν με νεότερα άρθρα  όταν χρειαστεί.

Παρακολουθείτε live τον καιρό στην πόλη μας  μέσα από τον

μετεωρολογικός σταθμός Λάρισας

και από την καιρική κάμερα

Με εκτίμηση

Βασίλειος πανάκογλου

Ιδιοκτήτης του weathergroup.gr του νέου πανελλαδικού site καιρού με κέντρο τη Θεσσαλία.

Μπείτε στην ομαδα μας στο fb

Πατήστε ” μου αρέσει”  στη σελίδα μας στο Facebook για όλα τα τελευταία καιρικά νέα.

 E-mail επικοινωνίας: meteovas79@yahoo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *