Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 19-22/11/2020 (+χάρτης βροχής)

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020.

 Προβλέπεται στο Ιόνιο και τη δυτική ηπειρωτική χώρα νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας κατά περιόδους.  Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και θα σημειωθούν αρχικά τοπικές βροχές στη Θράκη, στην Πιερία, την Ημαθία, τη Χαλκιδική, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια, στις Κυκλάδες, στην ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη και πιθανόν σε νησιά το ανατολικου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Σταδιακά μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα από τα βόρεια θα σταματήσουν και μέχρι αργά το βράδυ θα επικεντρωθούν στις Κυκλάδες τη, βόρεια Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας πάνω από τα 1.100 με 1.300 μέτρα υψόμετρο. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι έντονα στα προσήνεμα τμήματα της Θεσσαλίας, της Εύβοιας, στις δυτικές Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη και πιθανόν στη Ρόδο όπου θα σημειωθούν τοπικά και πάνω από 50 με 80 χιλιοστά βροχής.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και πιθανόν για λίγο 9 μποφόρ και στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα βορειοανατολικοί έως 4 με 5 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της δυτικής και βόρειας χώρας από 2 βαθμούς έως 17°C και στα υπόλοιπα ηπειρώτικα από 7 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές που θα είναι περισσότερες στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας στις Σποράδες και πιθανόν στην Πίνδο και την Οθρυ αλλά μετά το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σταδιακά και αργότερα θα σταματήσουν.  Από το απόγευμα στο εσωτερικό της πεδιάδας θα υπάρχουν και ανοίγματα του καιρού.

 Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα τις πρωινές ώρες να σημειωθεί ασθενής βροχή. Από το απόγευμα θα υπάρχουν και ανοίγματα στον καιρό.

 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 6 με 7 και πιθανόν για λίγο και 8 μποφόρ στις Σποράδες και 3 με 5 μποφόρ στα υπόλοιπα θαλάσσια αλλά και πεδινά τμήματα της Θεσσαλίας.

 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε 

Λάρισα 9 με 15°C

 Τρίκαλα 8 με 14°C

 Καρδίτσα 8 με 14°C

 Βόλος 10 με 14°C

 Καλαμπάκα 8 με 13°C

 Ελασσόνα 7 με 13°C

 Αγιά 7 με 13°C

 Φάρσαλα 7 με 13°C

 Σποράδες 11 με 13°C

—————————————————————————–

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020.

 Προβλέπονται στη δυτική και βόρεια χώρα καλές καιρικές συνθήκες σε μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.  Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά , στις Σποράδες ,την Εύβοια ,τα νησιά του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές το πρωί που στις Σποράδες την Εύβοια και την ανατολική Στερεά θα σταματήσουν.  Αντίθετα σε τμήματα της βόρειας Κρήτης και Δωδεκανήσων τα φαινόμενα θα είναι συνεχή και πιθανώς έντονα αλλά από αργά το βράδυ θα αρχίσουν σταδιακά να εξασθενούν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Στερεάς Ελλάδας πάνω από τα 1.000 με 1.300 μέτρα υψόμετρο.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση προς το απόγευμα και μετά και βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της δυτικής και βόρειας χώρας από 0 έως 16 βαθμούς Κελσίου και στα υπόλοιπα τμήματα από 5 έως 15.

Θεσσαλία: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις αλλά και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Υπάρχει μικρή πιθανότητα στις Σποράδες μέχρι το μεσημέρι να σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές αλλά και εκεί ο καιρός θα βελτιωθεί.

 Λάρισα: προβλέπονται κατά τόπους συννεφιές αλλά και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας που προς το απόγευμα θα μεγαλώσουν.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί στις Σποράδες 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το απόγευμα και 2 με 4 μποφόρ στα υπόλοιπα πεδινά τμήματα και τα παραθαλάσσια.

 Η θερμοκρασία σε κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 5 με 14°C

 Τρίκαλα 6 με 15°C

 Καρδίτσα 5 με 15°C

 Βόλος 8 με 14°C

 Καλαμπάκα  5 με 14°C

 Ελασσόνα  4 με 14°C

 Φάρσαλα  4 με 14°C

 Αγιά  5 με 14°C

 Σποράδες 11 με 14°C

——————————————————————————

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020.

 Προβλέπεται στη δυτική, κεντρική βαι βόρεια χώρα αρχικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά σταδιακά πριν το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν προς το μεσημέρι λίγες ασθενείς βροχές στη Θεσσαλία  τις Σποράδες την ανατολική Στερεά την Εύβοια στη βόρεια Κρήτη και πιθανώς στην ανατολική Πελοπόννησο. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας πάνω από τα 1.000 με 1.300 μέτρα υψόμετρο.

 Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ και αργά το βράδυ πιθανόν στα βόρεια και 7 και ανατολικοι 3 με 5 μποφόρ στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρώτικα τμήματα.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 0 έως 14 βαθμούς Κελσίου ενώ στα δυτικά και νότια τοπικά θα φτάσει τους 16 με 17 βαθμούς.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει μικρή πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα τις Σποράδες και τα ορεινά των Τρικάλων και της Καρδίτσας. Λίγα χιόνια θα πέσουν πάνω από τα 1.100 με 1.200 μέτρα υψόμετρο..

 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις.

 Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και αργότερα 5 με 6 μποφόρ στις Σποράδες και 2 με 3 μποφόρ στα πεδινά τμήματα και τα υπόλοιπα παραθαλάσσια της περιφέρειας.

 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 6 με 14°C

 Τρίκαλα 6 με 14°C

 Καρδίτσα 6 με 14°C

 Βόλος 8 με 14°C

 Καλαμπάκα 5 με 13°C

 Ελασσόνα 5 με 13°C

 Φάρσαλα 5 με 13°C

 Αγιά 6 με 13°C

 Σποράδες 10 με 14°C

————————————————————————

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2020.

 Προβλέπεται αρχικά τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλία ,τις Σποράδες ,την Εύβοια ,την ανατολική Στερεά, την Εύβοια ,την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη με μικρή πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές αλλά μετά το μεσημέρι ο καιρός από τα βόρεια προς τα νότια θα αρχίσει να βελτιώνεται και τα φαινόμενα θα παραμείνουν μόνο στη βόρεια Κρήτη.

 Οι άνεμοι θα πνέουν  βορειοανατολικοι 7 μποφόρ και πιθανόν για λίγο 8 στο Αιγαίο και τη θάλασσα Κυθήρων και ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα πεδινά τμήματα της χώρας.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 0 έως 14 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νησιά του Αιγαίου θα φτάσει και τις 15 με 16 βαθμούς.

Θεσσαλία: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα στις Σποράδες και τα παραθαλάσσια τμήματα της Μαγνησίας για λίγες βροχές αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

 Λάρισα: προβλέπονται αρχικά λίγες τοπικές νεφώσεις αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά και 5 με 6 μποφόρ στις Σποράδες με εξασθένηση από το βράδυ.

 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 4 με 14°C

 Τρίκαλα 4 με 14°C

 Καρδίτσα  4 με 14°C

 Βόλος 6 με 14°C

 Καλαμπάκα  4 με 13°C

Ελασσόνα 3 με 13°C

Φάρσαλα 3 με 13°C

Αγιά 4 με 13°C

Σποράδες 10 με 13°C

 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

Ιδιοκτήτης του νέου πανελλαδικού καιρικού site με κέντρο τη Λάρισα.

weathergroup.gr

Μπείτε στην ομαδα μας στο fb

Πατήστε ” μου αρέσει”  στη σελίδα μας στο Facebook για όλα τα τελευταία καιρικά νέα.

 E-mail επικοινωνίας: meteovas79@yahoo.gr

One thought on “Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 19-22/11/2020 (+χάρτης βροχής)

  1. Pingback: Συνοψη Θεσσαλία & Ελλάδα 18/11/2020 και προοπτική καιρού έως τέλη του μήνα. – Weathergroup

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *