Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 16-18/11/2020 (+χάρτης βροχής)

Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020.

 Προβλέπεται στα ηπειρωτικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους. Στα νησιά του Ιονίου στη Χαλκιδική και τη Βόρεια Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και θα σημειωθούν λίγες ασθενείς τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο Βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 Και πιθανόν στη θάλασσα της Καρπάθου 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα φετινά της ηπειρωτικής χώραςαπό 4 έως 18 και στα δυτικά και νότια τμήματα τοπικά 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας  και λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους. Mόνο στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας θα αναπτύσσονται κατά τόπους νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές.

 Λάρισα: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στις πεδινές περιοχές και ανατολικοί 3 μποφόρ στα παραθαλάσσια τμήματα με εξασθένηση.

Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε

Λάρισα 6 με 17°C

Τρίκαλα 6 με 17°C

Καρδίτσα 6 με 17°C

Βόλος 9 με 17°C

 Καλαμπάκα 7 με 16°C

 Ελασσόνα 6 με 16°C

 Φάρσαλα 6 με 16°C

 Αγιά 6 με 16°C

 Σποράδες  12 με 18°C

—————————————————————–

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020.

 Προβλέπεται σταδιακή αύξηση των νεφώσεων πρώτα στα νησιά του Ιονίου και μετά το μεσημέρι στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας και του βορείου Αιγαίου. Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα αρχίσουν να σημειώνονται πριν από το μεσημέρι στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ενώ αργότερα μέχρι το απόγευμα θα βρέξει και σε περιοχές της Θεσσαλίας, της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας, της ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου και πιθανόν στα δυτικά της Κρήτης.  Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά στα νησιά του Ιονίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα στραφούν σε από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 6 μποφόρ κυρίως στα βορειότερα τμήματα ενώ στο Αιγαίο θα παραμείνουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 5 έως 18 και τοπικά στα δυτικά και νότια τμήματα 19- 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται αρχικά λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα αρχίσουν να εκδηλώνονται τοπικές βροχές πρώτα στους νόμους Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας και ως αργά το βράδυ πιθανόν και στα υπόλοιπα τμήματα. Οι Σποράδες παρόλο που θα συννεφιάσει πιθανότητα για βροχή είναι πολύ μικρή και αν αυτή σημειωθεί θα είναι αργά τη νύχτα.

 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά μεταβλητοί ασθενείς και στα θαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ στις Σποράδες θα είναι ανατολικοί 2 με 3.

Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα επίπεδα θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 7 με 18°C

 Τρίκαλα 6 με 18°C

 Καρδίτσα 5 με 18°C

 Βόλος  9 με 18°C

Καλαμπάκα 7 με 17°C

Ελασσόνα 6 με 17°C

Φάρσαλα  6 με 18°C

Αγιά 6 με 16°C

Σποράδες  13 με 18°C


Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020.

 Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου και την ηπειρωτική χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές πρώτα στη Μακεδονία και τη Θράκη και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία,  τις Σποράδες, στην Εύβοια, στην Ήπειρο, τη Στερεά Ελλάδα το μεγαλύτερο μέρος της Πελοποννήσου και στα νησιά του Ιονίου.  Αναμένεται κατά μέσο όρο 5 με 15 χιλιοστά βροχής σε αυτές τις περιοχές ενώ περιοχές που βλέπουν προς τα ανατολικά της Μακεδονίας της Θεσσαλίας όπως και στα νησιά του Νότιου Ιονίου πιθανόν να σημειωθούν και πάνω από 30 με 40 χιλιοστά. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βουνά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προς τις απογευματινές και βραδινές ώρες πάνω από τα 1400 μέτρα περίπου και στα ορεινά της Μακεδονίας της Θεσσαλίας και της Στερεάς πάνω από τα 1600 μέτρα περίπου.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι-βορειοανατολικοί 6 με 7 και αργότερα πιθανόν στα κεντρικά τμήματα και 8 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 8 έως 15 ενώ σε περιοχές της δυτικής και νότιας χώρας που η ψυχρή εισβολή δεν θα έχει έρθει ακόμα τοπικά θα φτάσουμε τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κατά περιόδους.  Τα φαινόμενα θα είναι αξιόλογα τις μεσημεριανές ώρες και μετά.  Στα ορεινά των Τρικάλων της Καρδίτσας στον Όλυμπο το Πήλιο και την Οθρυ πιθανόν να σημειωθούν και πάνω από 20 με 30 χιλιοστά βροχής.  Αξιόλογες θα ναι οι βροχές και στα υπόλοιπα τμήματα της Θεσσαλίας. Τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το απόγευμα και το βράδυ  στα ορεινά πάνω από τα 1600 με 1700 μέτρα περίπου.

 Λάρισα: προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές που από τις απογευματινές  θα ενταθούν.

 Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και τα ορεινά και 2 με 3 στα πεδινά αλλά σταδιακά προς το βράδυ θα ενισχυθούν στα ορεινά και θαλάσσια τμήματα στα 7 με 8 μποφόρ και στα 4 με 5 στις πεδινές περιοχές.

Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση θα κυμανθεί σε

Λάρισα 10 με 14°C

Τρίκαλα 10 με 13°C

Καρδίτσα 10 με 13°C

Βόλος 11 με 15°C

Καλαμπάκα 10 με 12°C

Ελασσόνα 10 με 12°C

Φάρσαλα 10 με 13°C

Αγιά 10 με 13°C

Σποράδες 11 με 15°C

 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

Ιδιοκτήτης του νέου πανελλαδικού καιρικού site με κέντρο τη Λάρισα.

weathergroup.gr

Μπείτε στην ομαδα μας στο fb

Πατήστε ” μου αρέσει”  στη σελίδα μας στο Facebook για όλα τα τελευταία καιρικά νέα.

 E-mail επικοινωνίας: meteovas79@yahoo.gr

One thought on “Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 16-18/11/2020 (+χάρτης βροχής)

  1. Pingback: ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚHΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡIΑΣ-ΤΑΣΗ ΚΑΙΡΟΥ 18-23/11/2020 – Weathergroup

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *