Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 12-15/11/2020 (+χάρτης βροχής)

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020.

 Προβλέπεται στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες και θα σημειωθούν κυρίως τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες τοπικές βροχές στα παραθαλάσσια τμήματα της Πιερίας, της Λάρισας, της Μαγνησίας, της Βοιωτία,ς στις Σποράδες, την Εύβοια και πιθανόν στα δυτικά τμήματα των Κυκλάδων, της Μεσσηνίας και του νομου Χανίων. Σταδιακά έως αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν παντού.  Περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας(πεδιάδα Θεσσαλίας, Θεσσαλονίκης, Σερρών, Βοιωτίας, Ιωαννίνων κτλ).

 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ και μετά και μεταβλητοί ασθενείς στις υπόλοιπες περιοχές.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 4 έως 18 και τοπικά στα δυτικά και νότια και 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους και θα σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας στη Μαγνησία αλλά και στις Σποράδες με βελτίωση από το απόγευμα και μετά.

 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 μποφόρ στις Σποράδες με εξασθένηση και μεταβλητοί ασθενείς στο εσωτερικό της πεδιάδας.

 Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε:

 Λάρισα 9 με 18°C

 Τρίκαλα 9 με 18°C

 Καρδίτσα 9 με 18°C

 Βόλος 12 με 17°C

 Καλαμπάκα 9 με 16°C

 Ελασσόνα 9 με 16°C

 Φάρσαλα 9 με 16°C

 Αγιά 9 με 16°C

 Σποράδες 14 με 16°C

—————————————————————————

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020.

 Προβλέπεται γενικά καλός καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο κατά περιόδους  θα αναπτύσσονται τοπικές νεφώσεις υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές σε τμήματα της νότιας Κρήτης, των νησιών του Ιονίου, στα παραθαλάσσια της κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, στον Έβρο ,στα δυτικά της Κρήτης και σε νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα αφού θα είναι ασθενή και αν σημειωθούν τελικά.  Περιορισμένη ορατότητα θα υπάρχει το πρωί και το βράδυ με πιθανότητα ανάπτυξης  τοπικής ομίχλης σε τμήματα μακριά από τη θάλασσα της ηπειρωτικής χώρας(πεδιάδα Θεσσαλίας, Βοιωτίας, Θεσσαλονίκης,  Ιωαννίνων, Σερρών κτλ).

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο  και στο Ιόνιο Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση και μεταβλητοί ασθενείς στις υπόλοιπες περιοχές.

 Η θερμοκρασία θα  κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 3 έως 17 και τοπικά στα δυτικά και νότια 20 βαθμούς Κελσίου.

 Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας.  Το πρωί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αναπτυχθεί τοπική ομίχλη στο εσωτερικό της πεδιάδας  κατά τόπους πυκνή.

 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και σε θάλασσα και σε ξηρά.

 Λάρισα: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις αλλά και ανοίγματα στον καιρό.  Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τις πρωινές σου και τις βραδυνές ώρες να σημειωθεί τοπική ομίχλη.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 4 με 17°C

 Τρίκαλα 5 με 17°C

 Καρδίτσα 4 με 17°C

 Βόλος 7 με 17°C

 Καλαμπάκα 6 με 17°C

 Ελασσόνα  4 με 16°C

 Φάρσαλα 4 με 16°C

 Αγιά 5 με 16°C

 Σποράδες 11 με 18°C

—————————————————————–

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020.

 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο στα νησιά του Αιγαίου υπάρχει ενδεχόμενο μέχρι και το μεσημέρι να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές με βελτίωση μετά.  Μεγάλη προσοχή στις ομίχλες που θα σημειώσει το πρωί και το βράδυ σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας μακριά από τη θάλασσα(πεδιάδα Θεσσαλίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Σερρών,Δράμας, Βοιωτίας κτλ).

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και στα νότια τμήματα 5  ενώ στο Ιόνιο 4 μποφόρ  και στα ηπειρωτικά μεταβλητοί ασθενείς.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 2 έως 18 και τοπικά στα δυτικά και νότια έως 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες κατά περιόδους πυκνές. 

 Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες 3 με 4 μποφόρ και μεταβλητοί ασθενείς στην πεδιάδα.

 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με ομίχλη τις πρωινές και βραδινές ώρες και διαστήματα ηλιοφάνειας το μεσημέρι και το απόγευμα.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο σε

 Λάρισα  4 με 16°C

 Τρίκαλα 4 με  17°C

 Καρδίτσα 3 με  17°C

 Βόλος 7 με  17°C

 Καλαμπάκα 4 με 18°C

 Ελασσόνα 4 με 16°C

 Φάρσαλα 4 με 17°C

 Αγιά 4 με 16°C

 Σποράδες 11 με 18°C

—————————————————————

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020.

 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο στα νησιά του Ιονίου και στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας, Μαγνησίας και Εύβοιας όπως και στη βόρεια Κρήτη υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν λίγες ασθενείς βροχές άνευ σημασίας κυρίως τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες. Ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί και το βράδυ σε περιοχές μακριά από τη θάλασσα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και το Αιγαίο Βόρειοι 3 με 4 μποφόρ και στα νότια του Αιγαίου 5 με 6 και μεταβλητοί ασθενείς  στα ηπειρωτικά.

 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 2 έως 18 και τοπικά στα δυτικά και νότια 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνεια ενώ τις μεσημεριανές ώρες και μετά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους. Ομίχλες θα σημειωθούν το πρωί κατά τόπους πιο πυκνές που θα διαλυθούν αργότερα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν Βόρειοι στις Σποράδες 3 με 4 μποφόρ και μεταβλητοί ασθενείς στην πεδιάδα.

 Λάρισα: προβλέπεται γενικά καλός καιρός με τοπικές ομίχλες το πρωί και αραιές νεφώσεις κατά περιόδους στη συνέχεια.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

Λάρισα  4 με 16°C

 Τρίκαλα 4 με  17°C

 Καρδίτσα 3 με  17°C

 Βόλος 7 με  17°C

 Καλαμπάκα 4 με 18°C

 Ελασσόνα 4 με 16°C

 Φάρσαλα 4 με 17°C

 Αγιά 4 με 16°C

 Σποράδες 11 με 18°C

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

Ιδιοκτήτης του νέου πανελλαδικού καιρικού site με κέντρο τη Λάρισα.

weathergroup.gr

Μπείτε στην ομαδα μας στο fb

Πατήστε ” μου αρέσει”  στη σελίδα μας στο Facebook για όλα τα τελευταία καιρικά νέα.

 E-mail επικοινωνίας: meteovas79@yahoo.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *