Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 6-8/11/2020 (+χάρτης βροχής)

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020.

 Προβλέπονται τοπικές νεφώσεις σε όλη σχεδόν τη χώρα με τοπικές ασθενείς βροχές σε τμήματα της Θεσσαλίας, της δυτικής Μακεδονίας, της ανατολικής Στερεάς της Εύβοιας, της ανατολικής Πελοποννήσου στις Κυκλάδες και τη βόρεια Κρήτη.  Τα φαινόμενα στη βόρεια Κρήτη θα είναι ισχυρά (> 50-70mm βροχης σε ενα 24ωρο).  Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και υπάρχει μόνο στα νησιά του Ιονίου μικρή πιθανότητα για σύντομες μπόρες μικρής διάρκειας. Ο καιρός θα βελτιωθει από το απόγευμα και μετά στις περισσότερες περιοχές της χώρας εκτός από την βόρεια Κρήτη.

 Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις στα δυτικά έως 5 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 και τοπικά και τα 8 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 7  έως 19  ενώ στα δυτικά θα πλησιάσει τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα για λίγες ασθενείς βροχές κυρίως στα ορεινά των Τρικάλων, της Καρδίτσας,  στα παράλια του νομού Λάρισας και Μαγνησίας καθώς και στις Σποράδες. Ο καιρός θα βελτιωθεί αργά το βράδυ.

 Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους με μικρή πιθανότητα για ασθενείς βροχές και βελτίωση το βράδυ.

 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ στα πεδινά τμήματα ενώ στις Σποράδες θα φτάνουν τοπικά τα 6 Και πιθανόν για λίγο και τα 7.

 Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 8 με 19°C

 Τρίκαλα 10 με 19°C

 Καρδίτσα 9 με 19°C

 Βόλος 11 με 18°C

 Καλαμπάκα 10 με 17°C

 Ελασσόνα 8 με 18°C

 Φάρσαλα 8 με 18°C

 Αγία 8 με 18°C

 Σποράδες 14 με 18°C

——————————————————————

 Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020.

 Προβλέπεται στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια στην ανατολική Πελοπόννησο τις δυτικές Κυκλάδες και τη βόρεια κυρίως Κρήτη τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές στα βορειότερα τμήματα και έντονες στη βόρεια Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας που θα διακόπτονται από τοπικές νεφώσεις χωρίς όμως να σημειωθούν φαινόμενα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοι 5 με 6 μποφόρ στο Ιόνιο και 8 μποφόρ στο Αιγαίο και πιθανόν για λίγο στα νοτιότερα τμήματα και 9.

 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 4 έως 19 ενώ στα δυτικά και νότια τμήματα πιθανόν να φτάσει τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται νεφώσεις με μικρή πιθανότητα στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας στα ορεινά των Τρικάλων και της Καρδίτσας καθώς και στις Σποράδες να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές.

 Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά και μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ στα πεδινά τμήματα ενώ στις Σποράδες θα φτάνουν τοπικά τα 6 Και πιθανόν για λίγο τα 7.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και συγκεκριμένα σε

 Λάρισα 8 με 18°C

 Τρίκαλα 8 με 18°C

 Καρδίτσα 8 με 18°C

 Βόλος 11 με 17°C

 Καλαμπάκα 7 με 16°C

 Ελασσόνα  7 με 16°C

 Φάρσαλα 7 με 17°C

 Αγία 8 με 17°C

 Σποράδες 14 με 17°C

——————————————————————-

 Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2020.

 Προβλέπεται στα δυτικά και βόρεια τμήματα της χώρας  και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τοπικές νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Στις υπόλοιπες περιοχές  θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις που θα δώσουν λίγες σποραδικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες την ανατολική Στερεά, την Εύβοια πιθανόν σε τμήματα του βορειοανατολικού Αιγαίου και της βόρειας Κρήτης βελτίωση το βράδυ.

 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί στα δυτικά και τα ηπειρωτικά έως 4 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο 6 με 7 κατά περιόδους με μικρή εξασθένηση το βράδυ.

 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 3 έως 18 και τοπικά στα δυτικά και νότια τμήματα 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία:  προβλέπονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις αλλά και με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Ασθενείς τοπικές βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν  το μεσημερι στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας στην Οθρυ  και τις Σποράδες.

 Λάρισα: προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας.

 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά τμήματα ενώ στις Σποράδες θα φτάνουν τοπικά και τα 6.

 Θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε

 Λάρισα  7 με 18°C

Τρίκαλα 8 με 18°C

Καρδίτσα 7 με 18°C

Βόλος  10 με 17°C

Καλαμπάκα 6 με 17°C

Ελασσόνα 6 με 17°C

Φάρσαλα 6 με 17°C

Αγία 7 με 17°C

Σποράδες 13 με 17°C

 

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

Ιδιοκτήτης του νέου πανελλαδικού καιρικού site με κέντρο τη Λάρισα.

weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *