Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 3-5/11/2020 (+χάρτης βροχής)

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020.

 Προβλέπεται στο Ιόνιο, τα ηπειρώτικα και αργότερα και στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές και θα σημειωθούν μέχρι και τις μεσημεριανές ώρες ασθενείς βροχές στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Εύβοια την Αττικη και το βόρειο Αιγαίο που μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν και θα παραμείνουν μόνο σε τμήματα της Θράκης και της βόρειας Κρήτης.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 5 και 6 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.

 Θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της κεντρικής και βόρειας χώρας από 7 έως 18 και τοπικά 19 βαθμούς ενώ στα  στα δυτικά και νότια τμήματα καθώς και στα νησιά του Αιγαίου έως 22.

Θεσσαλία: προβλέπεται συννεφιά κατά περιόδους αυξημένη με ασθενεις βροχες εως το μεσημερι.

 Λάρισα: προβλέπεται τοπική συννεφιά κατά περιόδους αυξημένη με ασθενεις βροχες εως το μεσημερι.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και στα παραθαλάσσια τμήματα βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ αλλά τις βραδινές ώρες στις Σποράδες θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 3 με 4.

 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 9 με 19°C

 Τρίκαλα 10 με 20°C

 Καρδίτσα 9 με 20°C

 Βόλος 13 με 18°C

 Καλαμπάκα 10 με 17°C

 Ελασσόνα 9 με 17°C

 Φάρσαλα 9 με 18°C

 Αγιά 10 με 17°C

 Αγιόκαμπος 14 με 19°C

 Σποράδες 15 με 19°C

——————————————————————-

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020.

 Προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές σε περιοχές της Καβάλας, της Θάσου, της Χαλκιδικής, των Σποράδων, της ανατολικής Εύβοιας της ανατολικής Μαγνησίας και στα βόρεια της Κρήτης αλλά σταδιακά ο καιρός μετά το μεσημέρι θα βελτιωθεί σε όλες τις περιοχές.Υπάρχει πιθανότητα το απόγευμα και νωρίς το βράδυ τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν εκ νέου στα ηπειρωτικά με πιθανότητα για ασθενείς βροχές στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Τοπικές ομίχλες κυρίως στο  εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας νωρίς το πρωί.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί αρχικά 5 με 6 μποφόρ και το απόγευμα και το βράδυ πιθανόν και 7.

 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 8 έως 20 και τοπικά στα δυτικά και νότια 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις που στα ανατολικά τμήματα του νομού Λάρισας, Μαγνησίας και στις Σποράδες θα αυξηθούν το βράδυ και πιθανό να  δώσουν λίγες ασθενείς βροχές. Περιορισμένη ορατότητα με πιθανότητα τοπικών  ομιχλών κοντά σε λίμνες και ποτάμια νωρίς το πρωί

Λάρισα: προβλέποντας  τοπικές νεφώσεις που το βράδυ υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς βροχές.

 Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ κυρίως Τις απογευματινές ώρες και στα παραθαλάσσια τμήματα Ανατολική 4 και αργά το βράδυ στις Σποράδες και 5 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 9 με 19°C

 Τρίκαλα 10 με 19°C

 Καρδίτσα  8 με 19°C

 Βόλος 12 με 19°C

Καλαμπάκα 10 με 19°C

 Ελασσόνα 8 με 19°C

 Φάρσαλα 8 με 19°C

 Αγιά 10 με 17°C

 Αγιόκαμπος  14 με 17°C

 Σποράδες 15 με 18°C

——————————————————————

Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020.

Προβλέπεται στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα τοπικές νεφώσεις προς τις μεσημεριανές ώρες θα επεκταθούν και σε τμήματα του Αιγαίου και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Πελοπόννησο, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τα βόρεια τμήματα της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν αρχικά μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά από το απόγευμα και μετά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις.  Περιορισμένη ορατότητα και πιθανόν ομίχλες σε τμήματα της Ηπείρου, της Στερεάς Ελλάδας, της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας νωρίς το πρωί.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 8 μποφόρ κατά τόπους.

 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 10 έως 18 και τοπικά στα δυτικά και νότια τμήματα 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται γενικά καλός καιρός αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν μεσημέρι και απόγευμα ασθενείς τοπικές βροχές κατά περιόδους. Περιορισμένη ορατότητα το πρωί με μικρή πιθανότητα τοπικών ομιχλών.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς βροχές μεσημέρι και απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά ανατολικοί 2 με 3 μποφόρ ενώ στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες ανατολικοί βορειοανατολικοί έως 5.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε

Λάρισα 13 με 17°C

Τρίκαλα 13 με 16°C

Καρδίτσα 13 με 16°C

Βόλος 14 με 16°C

Καλαμπάκα 11 με 16°C

Ελασσόνα 11 με 16°C

Φάρσαλα 12 με 16°C

Αγιά 13 με 16°C

Αγιόκαμπος 14 με 17°C

Σποράδες 14 με 17°C

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

Ιδιοκτήτης του νέου πανελλαδικού καιρικού site με κέντρο τη Λάρισα.

weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *