Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 28-30/10/2020 (+χάρτης βροχής & ανέμου)

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020(εθνική εορτή).

 Προβλέπεται στο Ιόνιο, και τη δυτική ηπειρωτική χώρα νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες στη Λευκάδα, την Κεφαλονιά, τη Ζάκυνθο και την Πελοπόννησο και ως τις μεσημεριανές ώρες στη Στερεά Ελλάδα, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τις Σποράδες.  Από τις μεσημεριανές ώρες και μετά τα φαινόμενα θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της Θεσσαλίας, στα νοτιότερα τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης,  στο βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν και στα ορεινά τμήματα της Ηπείρου. Ο καιρός από τις απογευματινές ώρες και μετά στη δυτική Ελλάδα και τμήματα της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας θα αρχίσει να βελτιώνεται.  Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να εκδηλωθούν τοπικές χαλαζοπτώσεις στα δυτικά και νότια τμήματα της Πελοποννήσου στην Κρήτη, τις Κυκλάδες τα Δωδεκάνησα και στα παραθαλάσσια τμήματα, της Στερεάς Ελλάδας και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου έως αργά το βράδυ. Λίγα φαινόμενα είναι πιθανόν να σημειωθούν και στα υπόλοιπα τμήματα του βορείου Ιονίου, της Ηπείρου και της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας αλλά θα είναι άνευ σημασίας.

Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι έντονα στους νόμους Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Ευρυτανίας, Σποράδες, Κυκλάδες, νότια Κρήτη, Λέσβος, Χίος, Σάμος, Κως, Ρόδος και πιθανόν Θάσος και βόρειος Έβρος οπότε  εφιστούμε την προσοχή στους κατοίκους των παραπάνω περιοχών. Πιθανότητα ανεμοστρόβιλων στα θαλάσσια τμήματα νότια της Πελοποννήσου και βόρεια της Κρήτης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και στα υπόλοιπα πελάγη ανατολικοί 4 με 5 αλλά σταδιακά μετά το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια  θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία σε κάμψη στο Ιόνιο τα Ηπειρώτικα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 6 έως 20 και τοπικά 22 βαθμούς ενώ στη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη θα φτάσει τοπικά και τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν καταιγίδες από τις μεσημβρινές ώρες πρώτα στα παραθαλάσσια τμήματα και σταδιακά το απόγευμα σε όλες τις περιοχές. Στην περιοχή των Σποράδων δεν αποκλείονται και τοπικές χαλαζοπτώσεις.  Τα φαινόμενα στους νόμους Τρικάλων, Καρδίτσας και Λάρισας θα είναι σύντομα ενώ αντίθετα στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας, στη Μαγνησία και στις Σποράδες αρκετά έντονα.  Μέτρια πιθανότητα για τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα.  Αναμένονται κατά μέσο όρο 3 με 12 χιλιοστά στο εσωτερικό της πεδιάδας  και 20 με 50 mm στα παράθαλάσσια τμήματα του νομό Λάρισας στο μεγαλύτερο μέρος στο νομό Μαγνησίας και στις Σποράδες.

 Λάρισα: προβλέπονται λίγες νεφώσεις που θα αυξηθούν και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθεί τοπική μπόρα η καταιγίδα που αργά το βράδυ θα σταματήσει και ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ στα παράλια τμήματα και 3-4 στα πεδινά αλλά σταδιακά προς το βράδυ στα πεδινά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ασθενείς και στα θαλάσσια σε βορειοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ

Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση θα κυμανθεί σε

Λάρισα 10 με 19°C

Τρίκαλα 10 με 19°C

Καρδίτσα 10 με 19°C

Βόλος 12 με 18°C

Καλαμπάκα  9 με 17°C

 Ελασσόνα 9 με 18°C

 Φάρσαλα 9 με 17°C

 Αγία 10 με 17°C

 Αγιόκαμπος 15 με 18°C

 Σποράδες 15 με 18°C

——————————————————————

 Πέμπτη 29 οκτωβρίου 2020.

 Προβλέπεται αρχικά στη Μαγνησία, την Χαλκιδική, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, τα νησιά του Αιγαίου,την Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα θαλάσσια τμήματα τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι έντονα στα παραθαλάσσια τμήματα της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, στη Χαλκιδική ,τα ανατολικά του νομού Μαγνησίας, στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αλλα  μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί σχεδόν σε όλες τις περιοχές.  Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αρχικά τοπικές νεφώσεις που θα διαλυθούν και θα σημειωθούν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Αργά το απόγευμα εκ νέου σε τμήματα της Μακεδονίας και Θεσσαλίας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις χωρίς φαινόμενα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν σε όλα τα πελάγη βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ στο Αιγαίο και 6 μποφόρ στο Ιόνιο με σταδιακή μικρή εξασθένηση προς το βράδυ.

 Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 5 έως 20 και τοπικά 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά συννεφιά και στα ανατολικά τμήματα του νομού Λάρισας και στο νομό Μαγνησίας και Σποράδων θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και στα θαλάσσια τμήματα λίγες καταιγίδες. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί στα περισσότερα τμήματα και θα σημειωθεί ηλιοφάνεια. Λίγες αραιές νεφώσεις θα αναπτυχθούν εκ νέου από τις απογευματινές ώρες χωρίς φαινόμενα.

 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά συννεφιά με μικρή πιθανότητα για σύντομη βροχή και γρήγορη βελτίωση. Αργά το απόγευμα τα διαστήματα ηλιοφάνειας πιθανόν να διακόπτονται από αραιές νεφώσεις.

 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα θαλάσσια τμήματα 3 με 4 μποφόρ και νωρίς το πρωί έως 5 στις Σποράδες με σταδιακή εξασθένηση προς το βράδυ ενώ στα πεδινά τμήματα θα πνέουν γενικά μεταβλητοί ασθενείς.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 11 με 21°C

 Τρίκαλα 10 με 22°C

 Καρδίτσα 10 με 22°C

  Βόλος 14 με 20 °C

 Καλαμπάκα 9 με 21°C

 Ελασσόνα 9 με 21°C

 Φάρσαλα 9 με 20°C

 Αγία 10 με 19°C

 Αγιόκαμπος 16 με 20°C

 Σποράδες 16 με 20°C

———————————————————————————

 Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2020.

 Προβλέπεται καλός καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας οι οποίες θα διακόπτονται κατά περιόδους από τοπικές νεφώσεις κυρίως το απόγευμα και το βράδυ στα δυτικά κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας και δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες σποραδικές μπόρες στην ανατολική Μακεδονία τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο το απόγευμα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ στο Ιόνιο και 4 με 5 στο Αιγαίο.

 Η θερμοκρασία θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 7 έως 22 και τοπικά 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες.

 Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός για μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.

 Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά μεταβλητοί ασθενείς και στα θαλάσσια και τις Σποράδες βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

 Η θερμοκρασία σε κανονικά ή λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 9 με 22°C

 Τρίκαλα 9 με 23°C

 Καρδίτσα 9 με 23°C

 Βόλος 11 με 21°C

 Καλαμπάκα 10 με 20°C

 Ελασσόνα 9 με 22°C

 Φάρσαλα 9 με 21°C

Αγία 10 με 21°C

Αγιόκαμπος 13 με 21°C

Σποράδες 16 με 21°C

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

Ιδιοκτήτης του νέου πανελλαδικού καιρικού site με κέντρο τη Λάρισα.

weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *