Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 25-27/10/2020 (+χάρτης βροχής)

Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2020.

 Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα αλλα γρήγορα στα δυτικά κεντρικά και βόρεια οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στην Κέρκυρα, την Λευκαδα, την Ζάκυνθο,την Κεφαλονιά, σε τμήματα της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης και πιθανόν σε κάποια ορεινά κυρίως και ημιορεινά της Θεσσαλίας έως και τις μεσημεριανές ώρες.  Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα μεταφερθούν στη Θράκη και μέχρι αργά το βράδυ θα εξασθενήσουν παντού.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά στα νότια πελάγη νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ αλλά σταδιακά στο Ιόνιο θα ενισχυθεί ένας βορειοδυτικός άνεμος με την ίδια ένταση και στο Αιγαίο ένας βοριάς 3 με 4 μποφόρ.

 Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 9 έως 22 βαθμούς και τοπικά στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, την Κρήτη και τη Ρόδο έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημεριανές ώρες δεν αποκλείεται να σημειωθούν λίγες βροχές κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα με γρήγορη βελτίωση.

 Λάρισα: προβλέπεται αρχικά καλός καιρός αλλά στη συνέχεια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις που το απόγευμα θα διαλυθούν και θα σημειωθεί και πάλι ηλιοφάνεια.

 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι και μετά βορειο δυτικοί 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα και ανατολικοι 2 με 3 στα πεδινά.

 Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 10 με 24°C

 Τρίκαλα 11 με 24°C

 Καρδίτσα 10 με 24°C

 Βόλος 13 με 23°C

 Καλαμπάκα 14 με 23°C

 Ελασσόνα 11 με 23°C

 Φάρσαλα 11 με 24°C

 Αγιά 12 με 23°C

 Αγιόκαμπος 16 με 22°C

 Σποράδες 17 με 22°C

——————————————————————————

 Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020.

 Προβλέπονται αρχικά στις Σποράδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με σύντομες μπορές και λίγες καταιγίδες και βελτίωση πριν το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους ειδικά τις πρωινές ώρες.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στα πελάγη και στα νοτιότερα έως 6 αλλά σταδιακά μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν παντού.

 Η θερμοκρασία για ακόμα μία μέρα σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 7 έως 22 και τοπικά στην Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο και πιθανόν στην περιοχή της Ρόδου έως 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο στις Σποράδες το πρωί υπάρχει πιθανότητα για σύντομες μπόρες και γρήγορη βελτίωση.

 Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί ασθενείς στα πεδινά και 3-4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν.

 Η θερμοκρασία σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 8 με 24°C

 Τρίκαλα 9 με 24°C

 Καρδίτσα 9 με 24°C

Βόλος 12 με 23°C

Καλαμπάκα 10 με 24°C

Ελασσόνα 9 με 23°C

Φάρσαλα 9 με 23°C

 Αγιά 11 με 22°C

 Αγιόκαμπος  14 με 22°C

 Σποράδες 17 με 21°C

————————————————————————————

 Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020.

 Προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο προς τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα νησιά του Ιονίου και υπάρχει πιθανότητα για τοπικές μπόρες. Μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα υπάρχει για πολύ λίγα και ασθενή φαινόμενα και σε περιοχές του Θερμαϊκού δηλαδή στα παράλια το νομό Πιερίας, Λάρισας, Μαγνησίας και Σποράδων.

 Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί ασθενείς αλλά σταδιακά προς το μεσημέρι θα στραφούν σε νοτιοανατολικές διευθύνσεις 5 με 6 και πιθανόν 7 μποφόρ στο Ιόνιο και έως 4 μποφόρ στο Αιγαίο.

 Η θερμοκρασία ακόμα μία μέρα σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 7 έως 22 και πιθανόν σε τμήματα της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Πελοποννήσου στους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αίθριος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο τις βραδινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται να σημειωθούν πολύ λίγες ασθενείς βροχές στα παράλια του νομού Λάρισας και Μαγνησίας και πιθανόν στις Σποράδες.

 Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις αργά το απόγευμα προς το βράδυ.

 Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και μετά το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ στα πεδινά και 3 με 4 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα.

 Η θερμοκρασία για μία τελευταία μέρα σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε

 Λάρισα 7 με 23°C

 Τρίκαλα   8 με 23°C

 Καρδίτσα  8 με 23°C

 Βόλος 11 με 21°C

 Καλαμπάκα 9 με 22°C

 Φάρσαλα 8 με 23°C

 Ελασσόνα 8 με 22°C

 Αγιά 9 με 22°C

 Αγιόκαμπος 13 με 20°C

 Σποράδες 16 με 22°C

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

Ιδιοκτήτης του νέου πανελλαδικού καιρικού site με κέντρο τη Λάρισα.

weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *