Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 19-21/10/2020 (+χάρτης βροχής)

Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις μόνο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αλλά σταδιακά οι νεφώσεις θα αυξηθούν στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και από τις μεσημεριανές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα παραθαλάσσια τμήματα το νομό Πιερίας και Χαλκιδικής καθώς και στο μεγαλύτερο μέρος της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της ανατολικής Πελοποννήσου και της Εύβοιας. Τοπικές βροχές και πιθανόν λίγες καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι και μετά και σε τμήματα των Κυκλάδων της Κρήτης και των Δωδεκανήσων μικρής διάρκειας και έντασης.Στα υπόλοιπα τμήματα κυρίως και κυρίως στη δυτική χώρα ο καιρός θα παραμείνει καλός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.

Στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και μετά το μεσημέρι ανατολικοί 4 με 5 και στο Αιγαίο σταδιακά βορειοανατολικοί 5 με 6 και αργότερα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από βορρά προς νότο θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 8 έως 22 και τοπικά στα δυτικότερα τμήματα 25 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται νεφώσεις και από το πρωί θα αρχίσουν να σημειώνονται τοπικές βροχές πρώτα στα παραθαλάσσια τμήματα του νομού Λάρισας και Μαγνησίας και τις Σποράδες και το μεσημέρι και το απόγευμα και στα υπόλοιπα τμήματα πεδινά και ορεινά μικρής διάρκειας και έντασης. Από το βράδυ θα υπάρξει βελτίωση του καιρού. Αξιόλογες βροχές θα σημειωθούν μόνο σε τμήματα προσήνεμα στον ανατολικό άνεμο του νομού Μαγνησίας του νομού Λάρισας και στις Σποράδες.Στα προσήνεμα στον ανατολικό βορειοανατολικό άνεμο τμήματα του Πηλίου του Μαυροβουνίου και της Οθρυος πιθανόν να σημειωθούν και πάνω από 20 με 30 χιλιοστά βροχής.  1 με 3 χιλιοστά κατά μέσο όρο στα πεδινά τμήματα Τρικάλων, Καρδίτσας και Λάρισας και κοντά στα 3 με 5 χιλιοστά στα πεδινά της Μαγνησίας.

Λάρισα: προβλέπεται λίγη συννεφιά που θα αυξηθεί και από το πρωί μέχρι το απόγευμα θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές με βελτίωση το βράδυ.

Οι άνεμοι αρχικά ασθενείς αλλά πολύ γρήγορα πριν το πρωί θα αρχίσω να στρέφονται σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ στις Σποράδες 4 με 5 στα υπόλοιπα θαλάσσια τμήματα και 3 με 4 στις πεδινές περιοχές αλλά προς το βράδυ θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση θα κυμανθεί σε

Λάρισα 14 με 19°C

Τρίκαλα 13 με 21°C

Καρδίτσα 13 με 20°C

Βόλος 14 με 18°C

Καλαμπάκα 12 με 20°C

Ελασσόνα 12 με 19°C

Φάρσαλα 13 με 18°C

Αγιά 14 με 17°C

Αγιόκαμπος 15 με 18°C

Σποράδες 17 με 20°C

———————————————————————

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2020.

Προβλέπεται αρχικά στην ανατολική Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο, τη βόρεια Κρήτη και τις Κυκλάδες νεφώσεις με τοπικές ασθενείς βροχές ενώ στα νοτιότερα τμήματα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.Τα φαινόμενα στην βόρεια Κρήτη και ειδικά σε Χανιά και Λασίθι θα είναι εντονα. Σταδιακά τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι και από τα βόρεια θα αρχίσουν να εξασθενούν και ο καιρός να βελτιώνεται. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους χωρίς φαινόμενα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 7 μποφόρ στο Αιγαίο και 3 με 4 στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρώτικα τμήματα.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 7 έως 22 και τοπικά στα δυτικά τμήματα 23 με 24 βαθμούς Κελσίου ενώ στα νησιά του ανατολικού και νοτίου Αιγαίου και στα νότια της Κρήτης τοπικά θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά συννεφιά με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες αλλά ο καιρός μετά το μεσημέρι θα βελτιωθεί και θα σημειωθούν και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά συννεφιά με πιθανότητα για ασθενή βροχή αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί και θα σημειωθεί και ηλιοφάνεια.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ στις Σποράδες και 2-3 στα πεδινά αλλά και τα ορεινά τμήματα αλλά προς το βράδυ θα εξασθενήσουν παντού σημαντικά.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε

Λάρισα 12 με 20°C

Τρίκαλα 12 με 20°C

Καρδίτσα 12 με 20°C

Βόλος 14 με 20°C

Καλαμπάκα 10 με 19°C

Ελασσόνα 10 με 19°C

Φάρσαλα 10 με 20°C

Αγιά 11 με 18°C

Αγιόκαμπος 14 με 18°C

Σποράδες 17 με 20°C

—————————————————————————

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020.

Προβλέπεται βελτιωμένος καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο στα ανατολικά τμήματα της Εύβοιας, τις Σποράδες και τη βόρεια Κρήτη τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους θα δίνουν μέχρι και το μεσημέρι τοπικές βροχές και στη βόρεια Κρήτη και καταιγίδες αλλά σταδιακά το βράδυ θα σταματήσουν τα φαινόμενα και εκεί.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και μόνο στα ανατολικά τμήματα του νομού Μαγνησίας και στις Σποράδες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις έως και το μεσημέρι και υπάρχει πιθανότητα για σύντομες ασθενείς βροχές.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές κυρίως ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πεδινά από μεταβλητές διευθύνσεις και στα θαλάσσια από βόρειες διευθύνσεις 3 και στις Σποράδες το πολύ 4 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε

Λάρισα 8 με 22°C

Τρίκαλα 11 με 22°C

Καρδίτσα 9 με 22°C

Βόλος 12 με 21°C°C

Καλαμπάκα 10 με 21°C

Ελασσόνα 8 με 20°C

Φάρσαλα 8 με 21°C

Αγιά 10 με 19°C

Αγιόκαμπος 12 με 19°C

Σποράδες 15 με 19°C

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

Ιδιοκτήτης του νέου πανελλαδικού καιρικού site με κέντρο τη Λάρισα.

weathergroup.gr

One thought on “Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 19-21/10/2020 (+χάρτης βροχής)

  1. Νάκου Κατερίνα says:

    Θα έχει καταιγίδα στην. Λαρισα θα μπορέσω να πάω στην δουλειά Δευτέρα και Τρίτη δεν κατάλαβα καλά την προγνωση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *