Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 15-18/10/2020 (+χάρτης βροχής)

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά πριν το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειότερα τμήματα σποραδικές καταιγίδες. Έως αργά το βράδυ δεν αποκλείεται λίγες βροχές οι μπόρες να σημειωθούν και στη δυτική Μακεδονία, την ανατολική Μακεδονία και Θράκη και πιθανώς στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου άνευ σημασίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ στο Ιόνιο και 4 με 5 στο Αιγαίο ενώ προς το βράδυ θα στραφούν ελαφρώς προς νοτιοανατολικούς.

Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα ηπειρωτικά από 8 έως 25 και τοπικά 27 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν λίγες βροχές ή μπόρες στην Πίνδο.

Λάρισα: προβλέπεται αίθριος καιρός με αραιές τοπικές νεφώσεις από το απόγευμα και μετά.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και το απόγευμα νοτιοανατολικοί 2 μποφόρ στο εσωτερικό και 3-4 στις Σποράδες και τις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές.

Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί σε

Λάρισα 9 με 25°C

Τρίκαλα 9 με 24°C

Καρδίτσα 9 με 24°C

Βόλος 12 με 24°C

Καλαμπάκα 9 με 23°C

Ελασσόνα 9 με 23°C

Φάρσαλα 8 με 24°C

Αγιά 9 με 24°C

Αγιόκαμπος 13 με 23°C

Σποράδες 16 με 24°C

——————————————————————————–

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020.

Προβλέπεται στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που στα βορειότερα τμήματα πιθανόν να είναι ισχυρές. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους με λίγες σποραδικές βροχές κυρίως στη δυτική και βόρεια Θεσσαλία, τη Μακεδονία, τη Θράκη. Σταδιακά από το απόγευμα και μετά τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν στις περισσότερες περιοχές εκτός από περιοχές της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη.

Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας κατά μέσο όρο από 12 έως 27 και τοπικά 29 βαθμούς Κελσίου κυρίως σε τμήματα της ανατολικής Στερεάς και της ανατολικής Πελοποννήσου.

Θεσσαλία: προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές μπόρες στην Πίνδο αλλά και σε κάποια πεδινά τμήματα των νομών Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας. Δεν αναμένεται σε γενικές γραμμές πάνω από 1 με 2 χιλιοστά βροχόπτωσης σε καμία περιοχή εκτός από την Πίνδο.

Λάρισα: προβλέπονται αραιές νεφώσεις που πρόσκαιρα το μεσημέρι θα αυξηθούν και υπάρχει μικρή πιθανότητα για σύντομη ασθενή βροχή.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ στα ορεινά και τα θαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί σε

Λάρισα 14 με 26°C

Τρίκαλα 15 με 24°C

Καρδίτσα 14 με 25°C

Βόλος 17 με 26°C

Καλαμπάκα 15 με 23°C

Ελασσόνα 15 με 23°C

Αγιά 15 με 26°C

Αγιόκαμπος 18 με 25°C

Σποράδες 20 με 27°C

————————————————————————

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020.

Προβλέπεται σταδιακή βελτίωση του καιρού σε όλη τη χώρα και μόνο έως το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως καταιγίδες σε νησιά του ανατολικού Αιγαίου όπως η Μυτιλήνη, η Χίος, η Σάμος και η Κως και πιθανόν στην Θράκη αλλά τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει αρκετή ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις κατά περιόδους που πιθανόν προς το βράδυ στα νησιά του Ιονίου να αυξηθούν.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί έως 6 μποφόρ αλλά πολύ γρήγορα πρώτα στο Ιόνιο και μετά το μεσημέρι και στο Αιγαίο θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 με γρήγορη εξασθένηση.

Η θερμοκρασία σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα κυρίως στην ανατολική χώρα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 10 έως 24 ενώ σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο θα φτάσει τους 26 και τοπικά τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.

Λάρισα: προβλέπεται καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ στα πεδινά και 5-6 στα παραθαλάσσια τμήματα και τις Σποράδες αλλά το απόγευμα και το βράδυ θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Η θερμοκρασία σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί σε

Λάρισα 11 με 27°C

Τρίκαλα 12 με 26°C

Καρδίτσα 11 με 26°C

Βόλος 14 με 26°C

Καλαμπάκα 13 με 24°C

Ελασσόνα 12 με 23°C

Φάρσαλα 11 με 25°C

Αγιά 13 με 24°C

Αγιόκαμπος 16 με 23°C

Σποράδες 20 με 25°C

————————————————————————

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020.

Προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις στα νησιά του ανατολικού και νοτίου Αιγαίου αλλά από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη τα νησιά του βόρειου Αιγαίου και πιθανόν σε τμήματα των Σποράδων της ανατολικής Στερεάς, της ανατολικής Πελοποννήσου, της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο έως 5 μποφόρ και βορειοδυτικοι – δυτικοί στο Ιόνιο και τα νότια τμήματα του Αιγαίου 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση κυρίως στη βορειοανατολική Ελλάδα και σε γενικές γραμμές θα κυμανθεί στα πεδινά της ηπειρωτικής χώρας από 8 έως 22 και τοπικά στη Θεσσαλία την ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία:προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα να σημειωθούν σποραδικές λίγες βροχές σε τμήματα της Μαγνησίας και των Σποράδων αργά το απόγευμα.

Λάρισα:προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά από το απόγευμα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα θαλάσσια τμήματα αρχικά βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ αλλά από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 2 με 3 μποφόρ στα πεδινά και 3 μποφόρ στις Σποράδες.

Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από το απόγευμα και μετά θα κυμανθεί σε

Λάρισα 10 με 23°C

Τρίκαλα 10 με 22°C

Καρδίτσα 10 με 22°C

Βόλος 13 με 23°C

Καλαμπάκα 8 με 20°C

Ελασσόνα 8 με 22°C

Φάρσαλα 8 με 23°C

Αγιά 10 με 20°C

Αγιόκαμπος 15 με 20°C

Σποράδες 17 με 22°C

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

Ιδιοκτήτης του νέου πανελλαδικού καιρικού site με κέντρο τη Λάρισα.

weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *