Πρόγνωση Ελλάδας-Θεσσαλίας 12-14/10/2020 (+χάρτης βροχής)

Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020.

Προβλέπεται αρχικά καλός καιρός σε όλη τη χώρα με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα νότια θαλάσσια τμήματα της χώρας. Σταδιακά από τις μεσημεριανές ώρες και μετά οι νεφώσεις στο Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρώτικα και μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες σε περιοχές των νησιών του Ιονίου, της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς, της δυτικής Μακεδονίας, στα δυτικά και βόρεια της Θεσσαλίας και στα δυτικότερα τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας. Επισημαίνεται ότι τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην περιοχή της Κέρκυρας και της Ηπείρου. Μεγάλη πιθανότητα για χαλαζόπτωση σε νησιά του Ιονίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στο Ιόνιο 7 μποφόρ και στο Αιγαίο αρχικά 4 με 5 και αργά το βράδυ και 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πτώση στη δυτική Ελλάδα με τα περισσότερα φαινόμενα θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από τους 11 έως τους 23 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα της χώρας και τα νησιά θα φτάσει τοπικά τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά από το μεσημέρι και μετά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και από το απόγευμα και μετά κυρίως στους νόμους Τρικάλων Καρδίτσας και Λάρισας θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν λίγες καταιγίδες αργά το βράδυ.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και κυρίως τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές μπόρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί και μετά το μεσημέρι νοτιοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ στα πεδινά και 4 με 5 στα θαλάσσια τμήματα.

Η θερμοκρασία σε λίγο υψηλότερα από τα κανονικά επίπεδα θα κυμανθεί σε

Λάρισα 12 με 25°C

Τρίκαλα 12 με 24°C

Καρδίτσα 12 με 24°C

Βόλος 15 με 25°C

Καλαμπάκα 12 με 23°C

Ελασσόνα 12 με 23°C

Φάρσαλα 12 με 26°C

Αγιά 13 με 23°C

Αγιόκαμπος 15 με 23°C

Σποράδες 19 με 24°C

—————————————————————

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020.

Προβλέπεται κακοκαιρία στο Ιόνιο και τα ηπειρώτικα ενώ σταδιακά από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα μεταφερθούν και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα από τα δυτικά ο καιρός στα βελτιωθεί και ως το βράδυ θα έχουν σταματήσει τα φαινόμενα σε όλη τη χώρα. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στην Ήπειρο τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θράκη Και πιθανόν σε τμήματα της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Αυξημένη πιθανότητα για χαλαζόπτωση στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στο Ιόνιο αρχικά 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι και στο Αιγαίο αρχικά νότιοι 8 μποφόρ που σταδιακά θα γίνουν δυτικοί νοτιοδυτικοί και θα εξασθενήσουν στα 5 με 6.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα θα κυμανθεί στα δυτικά τμήματα από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου ενώ στα υπόλοιπα τμήματα με τα μεγαλύτερα διαστήματα ηλιοφάνειας θα φτάσει τοπικά τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται αρχικά κακοκαιρία με βροχές και καταιγίδες αλλά σταδιακά τα φαινόμενα από το μεσημέρι και μετά θα σταματήσουν και θα σημειωθούν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Αναμένονται γενικά πάνω από 5 με 15 χιλιοστά στις περισσότερες περιοχές ενώ στα ορεινά τμήματα των Τρικάλων και της Καρδίτσας πιθανόν να σημειωθούν και πάνω από 30 με 50 χιλιοστά βροχής.

Λάρισα: προβλέπεται αρχικά συννεφιά με βροχή και πιθανή καταιγίδα αλλά από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ασθενείς στα πεδινά και 5 με 6 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα αλλά σταδιακά πριν το μεσημέρι θα στραφούν παντού σε νοτιοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ στα πεδινά και 7 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα αλλά προς το βράδυ θα εξασθενήσουν παντού.

Η θερμοκρασία σε σχεδόν αμετάβλητα επίπεδα θα κυμανθεί σε

Λάρισα 17 με 24°C

Τρίκαλα 16 με 24°C

Καρδίτσα 16 με 24°C

Βόλος 18 με 23°C

Καλαμπάκα 15 με 23°C

Ελασσόνα 16 με 23°C

Φάρσαλα 17 με 24°C

Αγιά 17 με 23°C

Αγιόκαμπος 19 με 25°C

Σποράδες 22 με 26°C

———————————————————————–

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020.

Προβλέπεται στη δυτική Ελλάδα άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις και είναι πολύ πιθανόν στα νησιά κυρίως του ανατολικού Αιγαίου την Κρήτη αλλά και σε τμήματα των ηπειρωτικών να σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ στα πελάγη με στροφή προς αργά το βράδυ σε νότιους με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία σε πτώση το πρωί θα κυμανθεί κατά μέσο όρο από 8 έως και 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία: προβλέπεται καλός γενικά καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις που που κυρίως στην Πίνδο θα δώσουν τοπικές μπόρες.

Λάρισα: προβλέπεται γενικά βελτιωμένος καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και τοπικές νεφώσεις κατά περιόδους.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 2 με 3 μποφόρ στα πεδινά και 5 μποφόρ στα θαλάσσια τμήματα αλλά προς το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και θα εξασθενήσουν στα 3 με 4.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή αλλά με ψύχρα νωρίς το πρωί θα κυμανθεί σε

Λάρισα 10 με 25°C

Τρίκαλα 10 με 23°C

Καρδίτσα 10 με 23°C

Βόλος 13 με 25°C

Καλαμπάκα 11 με 23°C

Ελασσόνα 10 με 23°C

Φάρσαλα 10 με 23°C

Αγιά 10 με 23°C

Αγιόκαμπος 15 με 24°C

Σποράδες 19 με 24°C

Βασίλειος Πανάκογλου

Γεωπόνος και Ερασιτέχνης μετεωρολόγος

Ιδιοκτήτης του νέου πανελλαδικού καιρικού site με κέντρο τη Λάρισα.

weathergroup.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *